JoM cLick! ^^

Betty

A Famosa Resort (1) Aidiladha (1) aidilfitri (13) alamanda (6) anak (8) anak buah (2) artis (1) arwah mak (1) Ayam Penyet AP (1) Ayam Penyet Ria (1) Ayam Penyet Wong Solo (2) Azam Baru (1) baby (2) bagan lalang (1) Baju nikah (1) bbq (1) bedak dan minyak itam (1) berbuka puasa (3) Berkebun (1) bersalin (1) betty (28) birthday (8) bola (1) bola sepak (1) bosh baik (2) breastfeeding (1) budak-budak (1) Buds produk (1) Buka puasa (2) bumi (1) cheese cake (1) chicken pox (1) chipmunk (1) cibiuk (1) cinta (12) citypark S2 (1) contest (6) cousin (1) debab (35) diet (1) dikjue (1) dugaan (3) dunia (1) durian (3) e-day (4) e-day member (1) eczema (1) eksiden (2) fahim (1) family (16) feeling (3) floria putrajaya 2012 (1) food (28) game (1) garden (1) Garden lifestyle store and cafe (1) gegaran (1) gempa (1) geng opis (3) geng praktikal (1) guess (2) hadiah (1) handbag (1) hantaran (1) happy (13) Happy New Year (1) Hari Raya (7) Hari Raya Aidiladha (3) harimau malaya (1) heppy (4) holiday (10) Home sweet home (1) Honeymoon (2) i-city shah alam (1) Iftar (5) ikea (1) jalan jem (2) jalan-jalan (4) Jalan2 (1) jamban (1) jamuan raye (1) janda baik (1) Jasmin Indah (2) jusco (1) kahwin (1) kahwin abg (2) kampung (5) kaoke (1) karipap (1) kawan (4) kedai makan (7) Kedai Rakyat 1 Malaysia (1) kenangan (1) kenduri (2) kenny (1) kerja (1) Kuching (2) kucing (1) kursus (1) Langkawi (4) lepaking (1) Lepas kahwin (3) Lepas kawen (4) lesen (1) LH Creative (1) Majlisakikahfahim (1) mak sedara (3) makan (16) makan pree (1) Manhattan Fish Market (1) McD (2) meatball ikea (1) melaka (5) member dsk (7) menu berbuka (1) merisik (1) mi kari (1) miri (3) miri. merisik abg sahar (1) monday blues (1) morib (1) Muhammad Ammar Fahim (15) n9futbol (1) Nasi Arab Yamani (1) ofis (2) Open House (1) opis (7) Padi House Putrajaya (1) pahang (1) pecah umah (1) pengasuh (2) penyamun (1) piala malaysia (2) pizza (1) Poly PD (1) Port Dickson (2) Pre-Wedding Zahiril Adzim dan Shera Aiyob (1) preparation wedding abg (4) Pujie kawen (1) pujie masak (6) putrajaya (1) rabbit (1) Ramadhan (14) resepi (2) resepi simple (2) result spm (1) Rimba Klasik Bangi (1) Roti Telur Cheese (1) rumah (2) sarawak (3) sedih (2) selamat berpuasa (1) Selepas kahwin (2) selipar (1) Senawang (1) sepupu (3) serawa pulut durian (1) sg.tekala (1) shopink (3) sotong goreng kunyit (1) suami isteri (1) sugar glider (22) sukan sea (1) sushi king (3) syukur (1) tag (6) tahniah (1) Tahun Baru (1) Taman Jasmin Indah (1) Taman Wetland (1) tanaman (1) taska (1) Taska Fahim (1) team building (2) tempat makan (2) Times Square (1) tunang (6) uitm (1) unblock me (1) wallet (1) wedding (10) wedding abg sahar (4) weeding (3) weekend (8) weeknd (1) ziarah kubur (1)

Monday, November 24, 2014

Muhammad Ammar Fahim

Assalamualaikum..

Ya Allah lamenyer lah xupdate blog..mcm2 nk cite tp byk dah basi haha..pertama skali syukur alhamdulillah sy telah selamat melahirkan putera sulong kami yg tlah diberi nama Muhammad Ammar Fahim pd 21 september 2014 kandungan baru 38w++ mse tuh..bby xsabar nk tgok dunia hehe..

Due sepatotnya 30 september..tp aku dah stanby amik cuti seminggu awal dr due coz laki kan jaoh mse tuh kang pape terberanak kt putrjya sensorang tnpa laki den..haha..tp cuti seminggu tuh dah ganti cuti bersalin coz dah terbersalin awal hehe

Alhamdulillah jgk Allah permudahkan proses bersalin aku..pd mlm 21 sept tuh aku dah rse lain mcm dlm hati tergerak mcm bersalin besok jer neh..xsakit tp bdan letih2..mmg betol besok tuh aku bersalin haha..pg tuh lpas subuh tdo balik..dlm kol 7.30pg camtuh aku nk bangon g kncing tp xlarat nk bangon..kejot laki aku mtk tlng tarik tgn aku sebab nk bangon sendri xboleh..dan2 bangon tuh rse panas jer kuar..tgok2 dah trun air..tp air tuh kaler ijau2 ckit bukan jernih..gelabah gile mse tuh smpi nanges2 hahaha..aku bukan takot nk bersalin mse tuh..aku risaukan bby sebab ade bace pasal trun air kalo dah ijau neh takot bby dah berak kt dlm..laki aku teros pgil mak dia..aku g bilik air nk cuci skali kuar lg byk lagi lah aku nanges sebab takot haha..tp xsakit pape pon..pg tuh mak mertua aku masak nasik soh makan siap2 bg tenaga hehe..dah mkn teros g spital smpi spital nk dekat kol 9 camtuh..teros g dewan bersalin..aku masok jer dlm tuh teros xkuar2 dah haha..engatkan kne masok wad dlu ker sbb aku xsakit lg..mse mule smpi tuh doktor mcm xcaye aku ckp air yg kuar tuh dah ijau2 ckit sbb mse tuh aku xpakai pad..dorang wat ctg ker nme nyer yg cek perot tuh..pastuh cek laluan..sakit beb huhu..mse tuh xde laluan lg..tp xlme lpas tuh mse doktor tgh nak amik details pasal aku,aku dah rase sakit2 ckit2..pastuh dah rase sakit 5mint tuh..sakitttt sgt merengkok atas katil tahan sakit..cek laluan dah 4cm..huhu..teros ckp kt doktor nk suami sy haha gedik sungguh..

Teros kne tolak masok dewan bersalin tukar baju sume..ble kt dlm tuh mang aii sakit kemain weyh..dgn tgn doktor tuh aku genggam kuat2 ble sakit dtg..smpi 2,3 kali laki aku masok sblm bersalin tuh..hehe..sepatotnyer ble bby dah nk kuar bru lah laki aku boleh masok tgok..dah aku kjap2 soh panggil laki aku sebbek doktor tuh panggil kan jgk..kikiki..last skali ble betol2 bby dah nk kuar laki aku masok balik..tgn dia lah jadi mangsa aku nk pegang ble nk teran..ble kpala bby dah betol2 kt pintu doktor pgil laki aku soh ke dpan tgok n sruh ckp kt wife kpala bby dah nmpk soh aku teran betol2..ble dgr camtuh ape lg amik nafas dlm2 teran sekuat hati tp sebab aku xpandai sgt nk meneran doktor tuh gunting bwh tuh dia ckp nk bantu bby kuar..lpas dia gunting tuh skali teran teros bby kuar..Subhanaallah menangis kami laki bini ble dgr bby menangis..pastuh proses nk jahit plak adehhh seram tol kalo engat balik..nasib baik xbyk..4 jahitan camtuh kt tempat dia gunting tuh..

Keluar dr dewan bersalin ramai sedara mara family dah tgu..cuma family aku jer xde dorang sume g wedding sepupu aku kt spore..mlm 1st kt wad huru hara aku ble bby nanges..mse tuh dah lah susu pon xbyk lg..pastuh aku dpt plak bilik 1st class katenyer dok lah sensorang kt bilik tuh kalo dok ramai2 tuh ade gak kwn2 kan..besoknyer engatkan dah boleh balik tp doktor tahan plak semalam sebab nk pantau bby takot kuning n bby xpandai nk netek..

Besoknyer alhamdulillah dah boleh balik coz bby xde kuning..ramai tnye aku mkn ape sbb bby xde kuning..aku pon xtau aku mkn ape..mybe VCO tuh kot..ntah lah..bermula lah cuti 3bulan ku hehehe..bby dah 2 bulan pon skang..lg sebulan jer lg tgl sblm naik kje..

Bby 1 hari









Dan ini yg paling latest fahim genap 2 bulan..alhamdulillah..setiap hari amik gambar dia tiap hari muke lain2 hehehe..skang dah pandai senyum bile borak dgn dia..cair hatiku tgok awk anak oiii..

Ade lg cite besh..aku tidak lg PJJ hehe..skang dah duduk same ngan husband kt senawang..dah pindah sepenuhnyer..syukur alhamdulillah akhirnya berakhir jgk PJJ aku neh hahaha..

Sekian..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...